Лесен безглутенов хляб
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. В голяма купа смесете четирите вида брашно /може да използвате и 500 г готова смес от безглутенови брашна/. Добавете солта и бакпулвера и разбъркайте.
2. Направете кладенче в брашната и в него добавете мътеницата. Разбъркайте до хомогенност.
3. Пресипете тестото в предварително намаслена и постлана с хартия за печене правоъгълна кексова форма /30 см/. Печете хляба в предварително загрята фурна на 200 градуса 30 минути.
3. Пресипете тестото в предварително намаслена и постлана с хартия за печене правоъгълна кексова форма /30 см/. Печете хляба в предварително загрята фурна на 200 градуса 30 минути.
Продукти
- 150 г брашно от елда 150 г царевично брашно 100 г оризово брашно 100 г бадемово брашно 1 ч.л. сол 400 мл мътеница или кисело мляко 3 ч.л. бакпулвер без глутен
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери