Лесен безглутенов хляб
1. В голяма купа смесете четирите вида брашно /може да използвате и 500 г готова смес от безглутенови брашна/. Добавете солта и бакпулвера и разбъркайте.
2. Направете кладенче в брашната и в него добавете мътеницата. Разбъркайте до хомогенност.
3. Пресипете тестото в предварително намаслена и постлана с хартия за печене правоъгълна кексова форма /30 см/. Печете хляба в предварително загрята фурна на 200 градуса 30 минути.

Продукти

  • 150 г брашно от елда 150 г царевично брашно 100 г оризово брашно 100 г бадемово брашно 1 ч.л. сол 400 мл мътеница или кисело мляко 3 ч.л. бакпулвер без глутен

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички